راهنمای خرید تلویزیون

خرید تلویزیون در چند سال گذشته کمی پیچیده‌تر شده و دلیل اصلی این امر، افزایش ویژگی‌ها و گزینه‌های جدید در این محصولات است که انتخاب را سخت می‌کند.

وقتی به خرید بروید، تلویزیون‌های Ultra High Definition (UHD) یا ۴K و حتی تعداد بیشتری از تلویزیون‌های ۸K را مشاهده خواهید کرد. این محصولات جزئیات تصویر بهتر از تلویزیون‌های HDT به همراه کنتراست و رنگ بهبود یافته را نوید می‌دهند. بنابراین اگر شما یک تلویزیون بزرگ‌تر خریداری کنید، سوالی که با آن روبرو خواهید شد این است که آیا زمان آن رسیده است که یکی از تلویزیون‌های جدید ۸K UHD را تهیه کنید، یا یک نوع ۴K برای شما مناسب است.

بسیاری از این دستگاه‌ها، از محدوده دینامیکی بالا یا HDR بهره می‌برند که نویدبخش تصاویر روشن‌تر، پویاتر و رنگ‌های زنده و شفاف است. با این حال، همه تلویزیون‌ها عملکرد خوب HDR را ارائه نمی‌دهند و تلویزیون‌هایی که عملکرد بهتری دارند، قیمت بیشتری نیز دارند. بنابر این در محدوده قیمت مورد نظرتان، با انتخاب‌های دیگری روبرو خواهید شد.

ممکن است توجه شما به تلویزیون‌های OLED که انواع مختلف آنها در بازار موجو هستند، جلب شود. این تلویزیون‌ها قیمت بالاتری نسبت به مدل‌های LCD و LED دارند که عمده تلویزیون‌های موجود در بازار را تشکیل می‌دهند. هرچند این اختلاف قیمت هر ساله کاهش می‌یابد، بنابر این باید تصمیم بگیرید که آیا انواع OLED ارزش پول اضافی را دارد.

هنگامی که دانستید کدام نوع تلویزیون را می‌خواهید، می‌توانید روی اندازه مناسب صفحه نمایش و چند ویژگی مهم و عملکردهای دیگر تمرکز کنید. جزئیات بیشتر را می‌توانید در زیر مشاهده کنید که می‌تواند در زمان خرید تلویزیون برای شما مفید باشد.

۱۰ نوع از بهترین تلویزیون‌های FULL HD

توجه به فناوری جدید در هنگام خرید تلویزیون

قابلیت‌های تلویزیون‌های LCD هر ساله بهتر می‌شوند. در حالی که تلویزیون‌های OLED رتبه‌بندی بالاتری در بین تلویزیون‌ها دارند، تلویزیون‌های LCD با عملکرد بالا، هر ساله بهتر می‌شوند و قابلیت‌هایی شبیه تلویزیون OLED دارند. پخش نور پس‌زمینه در انواع LED جدید، به جای این که فقط در لبه‌های صفحه نمایش قرار بگیرند، در کل قسمت پشت صفحه قرار گرفته‌اند. این طرح با ویژگی به نام کم نور شدن محلی ترکیب می‌شود، تلویزیون‌های LED جدید به مناطقی تقسیم می‌شوند و مناطق مختلف تصویر می‌توانند به طور جداگانه روشن یا تاریک شوند. نتیجه این است که مناطق تاریک، تاریک به نظر می‌رسند و احتمال این که در اطراف اشیای روشن در پس زمینه تیره، هاله‌ها را ببینید، کمتر است.

اکنون، پیشرفت جدیدی در فناوری تلویزیون LCD و LED با نام Mini LEDs، کم نور شدن منطقه‌ای را یک قدم جلوتر می‌برد. این فناوری جدید نور پس‌زمینه را در تلویزیون‌های LG، Samsung، TCL و مارک‌های دیگر مشاهده خواهید کرد.

با کوچک شدن اندازه ال ای دی‌های نور پس‌زمینه، شرکت‌ها می‌توانند تعداد بیشتری از آنها را در یک صفحه نمایش استفاده کنند. در واقع، این تلویزیون‌ها می‌توانند هزاران مینی LED را در پشت صفحه LCD قرار دهند. این مناطق به مناطق کم نور تقسیم می‌شوند و از آنجا که آنها بسیار کوچک هستند، به جای ده‌ها ال ای دی که در بهترین صفحه نمایش LCD تا کنون وجود دارند، تعداد زیادی از آنها در همان فضا قرار می‌گیرند و می‌توان مناطق مختلف صفحه نمایش را با دقت بیشتری کنترل کرد.

با افزایش دامنه دینامیکی تلویزیون، تفاوت بین سفیدترین و سیاه‌ترین نقاط صفحه نمایش بیشتر شده و ال ای دی‌های کوچک می‌توانند به تقویت عملکرد HDR تلویزیون کمک کنند، که در زیر با جزئیات بیشتری بحث می‌شود.

اگر همه این موارد را با هم ترکیب کنید، تلویزیون‌های دارای Mini LED می‌توانند عملکردی بیشتر شبیه انواع OLED داشته باشند، در حالی که برخی از مزایای سنتی تلویزیون LCD مانند، روشنایی بهتر و انتخاب بیشتر مارک‌ها و اندازه صفحه نمایش را حفظ می‌کنند.

تلویزیون‌های OLED بیشتری در راه هستند. تا همین اواخر، انواع OLED عمدتا از دو شرکت LG Electronics و Sony در دسترس بودند، اما امسال همچنین می‌توانید آنها را از Skyworth، یک مارک چینی و Vizio خریداری کنید، که اواخر سال گذشته اولین تولیدهای OLED خود را به بازار روانه کرده‌اند. همچنین می‌توانید تلویزیون‌های OLED کوچک‌تر تا ۴۸ اینچ را پیدا کنید. یکی از مفاهیم همه اینها این است که شما می‌توانید گزینه‌های ارزان قیمت OLED را نیز تهیه کنید.

دو روند دیگر فناوری تلویزیون که امسال باید مورد توجه قرار گیرند، تلویزیون‌های ۸K و Next-Gen TV هستند. فناوری Next-Gen TV برای سیگنال تلویزیونی پخش شده از طریق هوا، برای کسانی که از آنتن استفاده می‌کنند، استفاده می‌شود.

تلویزیون‌های ۸K وارد بازار شده‌اند، البته با قیمت‌های بالا. اگر چه تلویزیون‌های ۸K اولین حضور خود را در بازار دو سال پیش انجام داده‌اند، اما آنها تا اکنون، بخشی ناچیز از فروش تلویزیون را به خود اختصاص داده‌اند. یک دلیل این است که با داشتن ۳۳ میلیون پیکسل می‌توان جزئیات بیشتری را با این تلویزیون‌ها به دست آورد، در حالی که در تلویزیون‌های ۴K 8 میلیون پیکسل موجود است. البته فقط در بزرگ‌ترین تلویزیون‌ها این تعداد پیکسل مشهود است و این تلویزیون‌های جدید ۸K بسیار گران هستند.

امسال انتظار داریم کمپانی‌های مختلف، محصولات ۸K بیشتری با صفحه نمایش از ۶۵ اینچ به بالا روانه بازار کنند.

در حالی که تمام این میلیون‌ها پیکسل اضافی نویدبخش تصاویر واضح‌تر و دقیق‌تر از آنچه در حال حاضر با تلویزیون‌های ۴K UHD نمایش داده می‌شود است، به این معنی نیست که خرید تلویزیون ۸K برای اکثر افراد منطقی خواهد بود. اولین مورد این است که حداقل برای مدتی محتوای ۸K برای تماشا در یکی از این تلویزیون‌ها پیدا نخواهید کرد. تعداد انگشت شماری از فیلم‌ها با کیفیت ۸K فیلمبرداری شده‌اند و تنها برخی از رویدادها، مانند بازی‌های المپیک تابستانی در توکیو، با کیفیت ۸K فیلمبرداری می‌شوند، اما هنوز مشخص نیست که چگونه این سیگنال‌ها به تلویزیون شما راه می‌یابند.

انتقال سیگنال‌های تلویزیونی از طریق هوا نیز در حال پیشرفت است. به تکنولوژی Next-Gen که از نظر فنی ATSC 3.0 نامیده می‌شود. این به استانداردی برای پخش سیگنال از طریق هوا اشاره دارد. تلویزیون نسل بعدی، فقط در چند منطقه در برخی از کشورها موجود است، اما تعداد بیشتری از ایستگاه‌های تلویزیونی به  استفاده از این تکنولوژی روی آورده‌اند. این استاندارد اجازه می‌دهد تا سیگنال‌های تلویزیونی داده‌های بیشتری را حمل کنند، بنابر این پخش‌کننده‌های تصویر می‌توانند برنامه‌ها و فیلم‌های ۴K با HDR را که به آنتن‌های تلویزیون معمولی منتقل می‌شوند را پخش کنند. استاندارد جدید مبتنی بر IP (پروتکل اینترنت) است که به پخش‌کنندگان امکان می‌دهد برنامه‌های تلویزیونی هوایی را با این استاندارد ارائه دهند.

با تلویزیون Next-Gen، در نهایت ممکن است بتوانید فیلم‌های تلویزیونی و سایر مطالب را در تلفن‌های هوشمند، تبلت‌ها و حتی وسایل نقلیه در حال حرکت دریافت کنید. فرستنده‌های تلویزیونی همچنین امیدوار به پیشرفت در سیستم‌های هشدار اضطراری و هواشناسی با استفاده از این استاندارد هستند.

برای دریافت این سیگنال‌های تلویزیونی جدید، تلویزیون شما به تنظیم‌کننده ATSC 3.0 نیاز دارد، چیزی که در اکثر تلویزیون‌های موجود یافت نمی‌شود. فقط چند نمونه با این فناوری ارائه می‌شوند. با این حال، اگر تلویزیونی که خرید می‌کنید این قابلیت را ندارند، دیگر نیازی به نگرانی نیست. انتظار می‌رود که شرکت‌ها آداپتورهایی را تولید کنند تا همه تلویزیون‌ها بتوانند از سیگنال‌های تلویزیونی نسل بعدی (ATSC 3.0) استفاده کنند.

در حالی که خریداران تلویزیون در سال ۲۰۲۱ فناوری جدیدی را مشاهده خواهند کرد، بسیاری از اطلاعات اساسی که برای انتخاب تلویزیون نیاز دارید، ثابت می‌مانند. در زیر مواردی است که شما باید در مورد اندازه صفحه نمایش و سایر عوامل برای تصمیم‌گیری آگاهانه به آنها توجه کنید، آورده شده است.

اندازه صفحه نمایش

به یاد دارید که چه زمانی تلویزیون ۵۰ اینچی غول آسا به نظر می‌رسید؟ خوب، تلویزیون‌های با صفحه نمایش ۵۵ و ۶۵ اینچ اکنون رایج شده‌اند. در سال ۲۰۲۱، کارشناسان صنعت انتظار دارند قیمت این محصولات بزرگ‌تر مانند چند سال گذشته با فروش تعداد بیشتری از آنها کاهش یابد.

برای تعیین اندازه مناسب در زمان خرید تلویزیون هیچ قانون سخت و سریعی وجود ندارد. ترجیح شخصی، میدان دید و حتی دقت بینایی در این زمینه نقش دارد. با این حال، اگر راهنمایی می‌خواهید، می‌توانید یکی از بسیاری از ماشین حساب‌های آنلاین رایگان را امتحان کنید یا معادله زیر را اعمال کنید.

  نحوه انتخاب چکمه پیاده‌روی

انتخاب صفحه نمایش مناسب

اگر یک تلویزیون ۱۰۸۰p خریداری کنید، نزدیک‌ترین فاصله‌ای که می‌توانید با تلویزیون داشته باشید، در حالی که همچنان حداکثر میدان دید مناسب را حفظ کنید، ۱.۶ برابر اندازه مورب صفحه نمایش تلویزیون شما است. بنابر این اگر تلویزیونی با صفحه نمایش ۶۰ اینچی دارید، می‌توانید حداقل ۹۶ اینچ (۲.۴ متر) فاصله داشته باشید.

اگر می‌خواهید کار خود را با فاصله مشاهده آغاز کنید، می‌توانید محاسبه را معکوس کنید. فاصله کاناپه خود از تلویزیون را بر حسب فوت اندازه بگیرید، آن عدد را بر ۱.۶ تقسیم کنید و سپس نتیجه را در ۱۲ ضرب کنید تا اندازه صفحه نمایش در اینچ به دست آید. اگر در فاصله ۲.۵ متری تلویزیون نشسته باشید، در نهایت یک تلویزیون ۶۰ اینچی برای شما مناسب خواهد بود. اگر همه چیز را با اینچ اندازه بگیرید، محاسبات ساده‌تر می‌شوند.

اما اگر خود را ملزم به انجام این محاسبات نمی‌دانید. این روزها، تقریبا تمام مدل‌های تلویزیون‌های بزرگ‌تر، ۴K UHD هستند. از آنجا که این تلویزیون‌ها پیکسل‌های متراکم‌تری را در صفحه نمایش خود دارند، می‌توانید با خرید تلویزیون بزرگ‌تر، تجربه بهتری داشته باشید.

فقط به یاد داشته باشید که هدف ایجاد یک تجربه تماشای راحت و همه جانبه است. شما نباید آنقدر نزدیک باشید که نتوانید کل تصویر را ببینید، یا آنقدر عقب باشید که جزئیات با کیفیت بالا را که برای آن هزینه می‌کنید را از دست دهید.

همچنین باید به بودجه خود توجه کنید. به طور کلی، هرچه صفحه نمایش تلویزیون بزرگ‌تر باشد، قیمت آن نیز گران‌تر است. البته، عملکرد نیز مهم است. در یک قیمت معین، اغلب می‌توانید یک صفحه نمایش کوچک‌تر با عملکرد بهتر، یا یک صفحه بزرگ‌تر با کارایی کمتر را دریافت کنید.

اندازه صفحه نمایش
اندازه صفحه نمایش

رزولوشن صفحه نمایش

صفحه نمایش تلویزیون‌های مختلف با رزولوشن‌های متفاوتی تولید می‌شوند.

تلویزیون با کیفیت بالا (HD)

یک تلویزیون با کیفیت بالا (HD)، همچنین ۱۰۸۰p نیز نامیده می‌شود، زیرا وضوح صفحه نمایش آن۱۹۲۰ * ۱۰۸ است. این بدان معنا است که صفحه نمایش آن دارای ۱۹۲۰ پیکسل به صورت افقی و ۱۰۸۰ پیکسل به صورت عمودی است. بنابر این در کل تقریبا ۲ میلیون پیکسل دارد. به پیکسل‌ها، در اختصار عناصر تصویر (picture elements) گفته می‌شود، آنها نقاط منفرد کوچک که تصویر تلویزیون را تشکیل می‌دهند، هستند.

تلویزیون‌های Ultra High Definition

تلویزیون‌های Ultra High Definition (UHD) که تلویزیون‌های ۴K نیز نامیده می‌شوند، دارای رزولوشن صفحه نمایش ۳۸۴۰ * ۲۱۶۰ هستند، بنابراین حاوی ۸ میلیون پیکسل یا چهار برابر تعداد پیکسل‌های منفرد یک تلویزیون HD هستند. صفحه نمایش متراکم‌تری از پیکسل‌ها، در تلویزیون‌های UHD است که آنها را قادر به نمایش جزئیات بیشتر تصویر می‌کند. مزایای تلویزیون UHD در اندازه صفحه نمایش بزرگ‌تر، مثلا ۶۵ اینچ و بالاتر، یا هنگامی که مایل هستید با یک تلویزیون ۱۰۸۰p، نزدیک به تلویزیون بنشینید، بیشتر مشهود است.

تلویزیون ۸K

ما همچنین در حال مشاهده اولین تلویزیون‌های به اصطلاح ۸K هستیم که دارای رزولوشن صفحه نمایش ۷۶۸۰ * ۴۳۲۰ با بیش از ۳۳ میلیون پیکسل هستند. این بالاترین رزولوشنی است که در استاندارد UHD تعریف شده، بنابر این از نظر فنی این مدل‌ها تلویزیون‌های UHD نیز هستند. در حال حاضر تعداد آنها زیاد نیست و به طور معمول، قیمت آنها نسبت به انواع ۴K با همان اندازه صفحه نمایش، گران‌تر است.

خرید تلویزیون ۸K در حال حاضر توصیه نمی‌شود. زیرا بابت آن باید هزینه بالایی پرداخت کنید و تقریبا هیچ محتوای ۸K هنوز وجود ندارد. بنابراین خرید تلویزیون ۴K بیشتر منطقی به نظر می‌رسد، به خصوص که حتی برخی از فیلم‌ها هم به صورت HD فیلم‌برداری نشده‌اند. هنوز تلویزیون‌های ۱۰۸۰p و ۷۲۰p در اندازه صفحه نمایش کوچک‌تر، مثلا ۳۲ اینچ و کوچک‌تر، تصاویر خوبی نمایش می‌دهند.

تلویزیون‌های ۴K

اکنون مقدار مناسبی از محتوای ۴K برای تماشا وجود دارد، به ویژه در سرویس‌های پخش آنلاین مانند آمازون و Netflix. همچنین دستگاه‌های پخش Blu-ray 4K Ultra HD نیز وجود دارند که می‌توانند دیسک‌های Blu-ray 4K را پخش کنند. انتظار می‌رود که در آینده موارد بیشتری به بازار عرضه شوند.

دیگر مزایای تلویزیون‌های ۴K: اکنون اکثر تلویزیون‌ها از تصاویر با دامنه دینامیکی بالا HDR و طیف وسیع‌تری از رنگ برای تصاویر زنده‌تر و با ظاهری طبیعی پشتیبانی می‌کنند. این قابلیت باعث می‌شود تا بتوانید تصاویری بهتر را با این تلویزیون‌ها تماشا کنید.

تلویزیون 1080p
تلویزیون ۱۰۸۰p

تلویزیون ۱۰۸۰p

یک تلویزیون با کیفیت بالا و وضوح تصویر ۱۹۲۰ * ۱۰۸۰ برای اکثر افراد مناسب خواهد بود و در مقایسه با انواع UHD با اندازه صفحه نمایش مشابه، هزینه کمتری دارد. تقریبا هر تلویزیون ۱۰۸۰p موجود، تلویزیون LCD با نور پس‌زمینه LED است، اما تعداد محدودی از تلویزیون‌های OLED 1080p نیز وجود دارند. در حال حاضر، یافتن یک تلویزیون UHD کوچک‌تر از ۳۹ اینچ کار دشواری است، اگر چه برخی از شرکت‌های تولیدکننده یک محصول ۴K با اندازه صفحه نمایش ۳۲ اینچ را دارند. بسیاری از افراد قادر به دیدن جزئیات بیشتر در یک تلویزیون UHD از فاصله طبیعی نیستند.

البته در صفحه نمایش‌های بسیار بزرگ، مثلا ۶۵ اینچ و بالاتر، تفاوت مشخص می‌شود. فقط به خاطر داشته باشید که وضوح تنها یکی از ویژگی‌هایی است که یک تلویزیون برای ایجاد کیفیت کلی عالی باید داشته باشد. خرید تلویزیون HD معمولی به ویژه در اندازه صفحه نمایش‌های کوچک‌تر از ۶۵ اینچ، برای بسیاری از مصرف‌کنندگان گزینه‌ای عالی هستند.

تلویزیون 4K / 8K UHD
تلویزیون ۴K / 8K UHD

تلویزیون ۴K / 8K UHD

به لطف صفحه نمایش با وضوح بالاتر ۳۸۴۰ * ۲۱۶۰، یک تلویزیون ۴K می‌تواند جزئیات بیشتری از یک تلویزیون ۱۰۸۰p را هنگام ارائه با محتوای UHD با کیفیت بالا نمایش دهد. تلویزیون‌های جدید ۸K، با صفحه نمایش ۷۶۸۰ * ۴۳۲۰، می‌توانند جزئیات دقیق بیشتری نیز داشته باشند. تصاویر موجود در این تلویزیون‌ها بسته به فاصله دید شما، واضح‌تر و با خطوط نرم‌تری در لبه‌های اشیاء به نظر می‌رسند. بسیاری از انواع UHD سعی می‌کنند تصویر را از راه‌های دیگر بهبود بخشند.

به عنوان مثال، بسیاری از تلویزیون‌های جدید اکنون پردازش ویدئویی پیچیده‌ای دارند و از هوش مصنوعی برای بالا بردن و ارتقاء محتوای با وضوح پایین در صفحه‌های ۴K یا ۸K تلویزیون استفاده می‌کنند. اکثر تلویزیون‌های ۴K اکنون از HDR پشتیبانی می‌کنند که سطح بالاتری از کنتراست را در بین روشن‌ترین و تاریک‌ترین نقاط تصاویر فراهم می‌کند. تلویزیون‌های جدید UHD همچنین طیف وسیعی از رنگ‌های مختلف را می‌توانند نمایش دهند، اما استفاده از این مزایا به محتوای تولید شده ویژه نیاز دارد. هر ساله محتوای بیشتری که با HDR رمزگذاری شده است، در دسترس خواهد بود.

محدوده دینامیکی بالا HDR

همان طور که قبلا اشاره کردیم، یکی از جالب‌ترین پیشرفت‌های اخیر تلویزیون، دامنه دینامیکی بالا یا HDR است. HDR وقتی درست انجام شود، روشنایی، کنتراست و رنگ تلویزیون را افزایش می‌دهد و باعث می‌شود تصاویر پخش شده از صفحه نمایش، بیشتر به زندگی واقعی شبیه شوند.

هنگام فعال بودن HDR، جزئیاتی را می‌بینید که ممکن است در غیر این صورت واضح نباشند، از بافت آجر در یک مسیر سایه‌دار گرفته تا تفاوت‌های ظریف در ابرهای سفید در آسمان روز.

همچنین برجسته‌گی‌های ویژه روشن‌تر و واقع بینانه‌تری را مشاهده خواهید کرد که بازتاب‌هایی از نور هستند، مانند انعکاس نور خورشید از سپر کروم اتومبیل یا بال هواپیما. با قابلیت HDR، این موارد برجسته ظاهر می‌شوند. بدون این قابلیت، تغییری در شفافیت عناصر تصویر دیده نمی‌شود.

HDR تمام این کارها را با افزایش کنتراست بین روشن‌ترین سفیدها و سیاه‌ترین سیاه‌های موجود در تلویزیون انجام می‌دهد.

اگر این کار به خوبی انجام شود، نور طبیعی بیشتری از محتوای تصویر نشان داده می‌شود. HDR می‌تواند قابلیت‌های پویای تصویر را در صحنه‌های شدید آفتابی که کنتراست تلویزیون آنها را تا حدی محدود می‌کند، انعطاف دهد، اما همچنین مزایای ظریف‌تر HDR را در صحنه‌هایی با نور ساده‌تر خواهید دید.

به طور معمول، تلویزیون‌های HDR رنگ‌های زنده و متنوع‌تری نسبت به انواع دیگر تولید می‌کنند. به این دلیل که HDR غالبا با قابلیت رنگ گسترده یا WCG جفت می‌شود.

تلویزیون‌های استاندارد HD می‌توانند حدود ۱۷ میلیون رنگ را نمایش دهند، اما انواعی که دارای WCG هستند، می‌توانند تا یک میلیارد رنگ را نمایش دهند. این مانند این است که یک جعبه مداد رنگی بزرگ‌تری را به تلویزیون بدهید تا با آن تصاویر را نمایش دهد.

اما هر بار که تلویزیون را روشن می‌کنید، تمام کنتراست و رنگ خارق‌العاده را مشاهده نخواهید کرد. برای استفاده از HDR و WCG باید در حال بازی، تماشای یک فیلم یا نمایش تلویزیونی باشید. می‌توانید محتوای ۴K را با HDR از طریق سرویس‌های آنلاین، دیسک‌های Blu-ray 4K و حتی از سرویس تلویزیون ماهواره‌ای DirecTV دریافت کنید. اما انتظار می‌رود که محتوای HDR بیشتری از طریق استاندارد جدید پخش از طریق هوا که امسال در بسیاری از مناطق در دسترس است، گسترش یابد.

انواع HDR

تاکنون، ما درباره HDR به گونه‌ای صحبت کردیم که گویی فقط یک فناوری است، اما چند نوع HDR وجود دارد که هرکدام مجموعه مشخصات فنی متفاوتی را دنبال می‌کنند.

  راهنمای خرید پازل سه بعدی چوبی

این می‌تواند پیچیده شود و قبل از ورود به جزئیات، خبرهای خوبی وجود دارد. ابتدا تلویزیون شما نوع HDR مورد استفاده در محتوا را به طور خودکار تشخیص داده و روش صحیحی را برای پخش آن انتخاب می‌کند.

دوم، به نظر نمی‌رسد نوع HDR در حال حاضر خیلی مهم باشد. آنچه در انواع تلویزیون‌ها وجود دارد این است که تلویزیون‌های با عملکرد بالا می‌توانند با انواع مختلف HDR بسیار خوب کار کنند. کیفیت تلویزیون از اهمیت بیشتری برخوردار است. بنابراین خریدن بهترین تلویزیون ممکن، بدون در نظر گرفتن نوع HDR مورد پشتیبانی، منطقی است.

با این حال، اگر می‌خواهید در زمان خرید تلویزیون تفاوت بین انواع HDR را درک کنید، در اینجا یک نمای کلی وجود دارد.

یک نوع به نام HDR10 به عنوان یک استاندارد باز پذیرفته شده است. استفاده از آن رایگان است و همه تلویزیون‌های ۴K با HDR از آن پشتیبانی می‌کنند. این نوع در مورد همه دستگاه‌های پخش Blu-ray 4K Ultra HD و برنامه‌نویسی HDR نیز صدق می‌کند، بنابراین شما با دستگاهی که قادر به پخش HDR نیست، مشکلی نخواهید داشت.

اما برخی تلویزیون‌ها، نوع دیگری HDR را نیز به نام Dolby Vision ارائه می‌دهند که به عنوان نسخه پیشرفته HDR10 معرفی می‌شود. شرکت‌ها برای استفاده از آن مجوز پرداخت می‌کنند. این فناوری روی کاغذ مزایایی دارد. به طور خاص، از فراداده پویا پشتیبانی می‌کند، جایی که می‌توان سطح روشنایی یک فیلم یا نمایش را صحنه به صحنه تغییر داد. در مقابل، HDR10 از فراداده ثابت استفاده می‌کند، جایی که سطح روشنایی برای کل فیلم یا نمایش از ابتدا تنظیم شده است.

Dolby Vision در استفاده از فراداده پویا تنها نیست. نسخه جدیدتر HDR10 به نام HDR10+ وجود دارد. این نوع دارای فراداده پویا است و HDR10 را بیشتر به Dolby Vision شبیه می‌کند. در حال حاضر به طور عمده توسط سامسونگ، که HDR10+ را توسعه داده است و آمازون، که گفته است از HDR10+ در سرویس پخش آنلاین خود استفاده می‌کند، پشتیبانی می‌شود.

همچنین ممکن است در ماه‌های آینده چیزی در مورد قالب HDR دیگری به نام HLG (hybrid log gamma) بشنوید. اگر برای نسل بعدی سیگنال‌های تلویزیونی رایگان از طریق هوا که از استانداردی به نام ATSC 3.0 پیروی می‌کنند، استفاده شود، می‌تواند مهم باشد. بسیاری از تلویزیون‌های جدید از HLG پشتیبانی می‌کنند، اما به نظر می‌رسد در صورت لزوم، دیگر محصولات می‌توانند به روزرسانی سیستم عامل را دریافت کنند. این فقط برای افرادی که تصاویر را از طریق آنتن تلویزیون دریافت می‌کنند، مهم است.

آیا همه تلویزیون‌های دارای HDR برابر هستند؟

خیر، آزمایش‌ها نشان داده‌اند که هر تلویزیونی با نشان HDR بر روی جعبه آنها، تصاویر یکسان و واقعی تولید نمی‌کند. این یکی از دلایلی است که در رتبه‌بندی تلویزیون‌های مختلف، نمره HDR جداگانه وجود دارد.

اول از همه، وقتی صحبت از کیفیت تصویر HDR یا عدم وجود HDR است، قابلیت‌های دیگر تلویزیون‌ها نیز باید مورد توجه قرار بگیرند. اما چالش‌های خاص این فناوری نیز وجود دارند. از همه قابل توجه‌تر این است که ممکن است تلویزیون به اندازه کافی روشنایی نداشته نباشد که بتواند واقعا HDR را ارائه دهد. برای درک علت، شما باید (nits) تلویزیون خود را بشناسید، آنها واحدهایی هستند که برای اندازه‌گیری روشنایی استفاده می‌شوند.

تلویزیون‌های HDR با عملکرد بهتر، معمولا حداقل ۶۰۰ nits از حداکثر روشنایی را تولید می‌کنند، محصولاتی با عملکرد عالی، ۱۰۰۰ نیت یا بیشتر تولید می‌کنند. اما بسیاری از تلویزیون‌های HDR فقط ۱۰۰ تا ۳۰۰ نیت تولید می‌کنند. با یک تلویزیون کم قدرت، به عنوان مثال، تصویر آتش به یک انفجار گسترده سفید رنگ تبدیل می‌شود. با تلویزیون روشن‌تر، زبان‌های آتش و دود را طوری می‌بینید که انگار واقعا آنجا هستید.

چگونه می‌توان یک تلویزیون HDR خوب را از تلویزیون بد تشخیص داد؟

متاسفانه، در این مورد شما نمی‌توانید از روی نوشته‌های بسته‌بندی یا حتی شکل ظاهری تصویر در فروشگاه تشخیص دهید.

برخی از تلویزیون‌ها دارای نشان Ultra HD Premium هستند، این نشان می‌دهد که توسط یک گروه صنعتی به نام UHD Alliance به عنوان تلویزیون‌های با عملکرد بالا گواهی شده‌اند، اما همه شرکت‌ها با این گروه همکاری نمی‌کنند. به عنوان مثال، ال جی و سامسونگ در این برنامه شرکت می‌کنند و سونی و ویزیو این کار را نمی‌کنند.

همان طور که خواهید دید، تلویزیون‌هایی با بهترین نوع HDR، گران‌ترین تلویزیون‌ها هستند. اما گزینه‌های خوبی برای افرادی که می‌خواهند هزینه کمتری خرج کنند نیز وجود دارند. اگر یک محصول با صفحه نمایش کوچک‌تر می‌خرید، یا فقط می‌خواهید محصولی با کیفیت ۴K و HDR تهیه کنید، می‌توانید چندین گزینه خوب و ارزان پیدا کنید.

محدوده دینامیکی بالا HDR
محدوده دینامیکی بالا HDR

حقایقی درباره تلویزیون‌های هوشمند

تعداد زیادی از محصولات‌های موجود در بازار، به ویژه در مدل‌های متوسط ​​و بزرگ، تلویزیون‌های هوشمند هستند. این تلویزیون‌ها می‌توانند به محتوای آنلاین مانند سرویس‌های پخش ویدئویی از Amazon Prime، Hulu و Netflix دسترسی داشته باشند. تلویزیون‌های هوشمند پایه ممکن است به محبوب‌ترین سرویس‌ها محدود شوند، در حالی که دیگر محصولات، مجموعه گسترده‌ای از برنامه‌ها را ارائه می‌دهند. تلویزیون‌های هوشمند پیچیده‌تر می‌توانند با استفاده از میکروفون‌های تعبیه شده در کنترل از راه دور تلویزیون یا استفاده از برنامه در تلفن‌های هوشمند، به فرامین صوتی پاسخ دهند.

طبق تحقیقات، بیش از ۸۰ درصد از محصولات فروخته شده در این روزها، تلویزیون‌های هوشمند هستند. اما اگر یک تلویزیون ابتدایی‌تر را در نظر دارید تهیه کنید، یا تلویزیونی دارید که فاقد سیستم هوشمند است، می‌توانید با استفاده از یک پخش‌کننده رسانه جداگانه مانند Amazon Fire TV، Apple TV، Google Chromecast، عملکردهای مختلفی را به تلویزیون خود اضافه کنید.

برخی از تولیدکنندگان سیستم عامل‌های تلویزیون‌های هوشمند خود را توسعه داده‌اند، در حالی که برخی دیگر ممکن است از یک سیستم مجاز مانند Amazon Fire TV، Android TV محصولی از Google که به Google TV تغییر نام می‌یابد، یا Roku TV استفاده کنند. یک تلویزیون با قابلیت هوشمند داخلی می‌تواند دسترسی به محتوا را آسان کند. ارتباط با این تلویزیون‌ها فقط با یک کنترل از راه دور امکان‌پذیر است، اما یک پخش‌کننده رسانه جداگانه ممکن است گزینه‌های محتوای بیشتری داشته باشد یا از رابطی استفاده کند که پیدا کردن و دسترسی به محتوای مورد نظر را آسان‌تر می‌کند.

این روزها تلویزیون‌های بیشتری با پشتیبانی از دستیارهای دیجیتالی صوتی مانند آمازون الکسا، اپل سیری و دستیار Google ارائه می‌شوند. با این کار می‌توانید کنترل‌های اساسی تلویزیون مانند افزایش و کاهش میزان صدا، تغییر کانال‌ها یا ورودی‌ها، نمایش‌ها و فیلم‌ها را با استفاده از دستورات صوتی جستجو کنید. بعضی اوقات می‌توانید سایر دستگاه‌های سازگار مانند بلندگوهای هوشمند، چراغ‌ها یا ترموستات را مستقیما با استفاده از تلویزیون خود کنترل کنید.

فقط توجه داشته باشید که تقریبا همه تلویزیون‌های هوشمند اطلاعاتی را درباره نمایش‌هایی که مشاهده می‌کنید و برنامه‌هایی که از آنها استفاده می‌کنید، برای اهداف بازاریابی جمع‌آوری می‌کنند. میزان کنترل این جمع‌آوری داده‌ها، با توجه به مارک سیستم تلویزیون‌های هوشمند متفاوت است، اما روش‌هایی وجود دارد که می‌توانید مقدار داده‌های جمع‌آوری شده و به اشتراک گذاشته شده را محدود کنید.

Streaming Media Players
Streaming Media Players

پخش‌کننده‌های آنلاین رسانه‌ها (Streaming Media Players)

پخش‌کننده‌های پخش آنلاین رسانه یک قابلیت محبوب برای تلویزیون‌ها هستند، که فیلم، تلویزیون، موسیقی و بازی‌ها را به تلویزیون‌هایی می‌رسانند که فاقد دسترسی به اینترنت هستند. حتی اگر تلویزیون هوشمند دارید، اگر یک پخش‌کننده ویژگی یا قابلیت‌هایی دارد که تلویزیون شما از آن برخوردار نیست، یا اگر عملکرد بهتری دارد، ممکن است یک پخش‌کننده آنلاین جداگانه برای شما مفید باشد.

مدل‌های مختلفی از دستگاه‌های پخش‌کننده آنلاین وجود دارند که در دو سبک دارای جعبه بزرگ و انواعی که به اندازه یک درایو فلش USB هستند، ارائه می‌شوند. ابتدایی‌ترین آنها از فیلم ۱۰۸۰p پشتیبانی می‌کنند و بسیاری از مدل‌ها می‌توانند محتوای ۴K را با کیفیت HDR از سرویس‌های پخش آنلاین ارائه دهند.

توجه داشته باشید که در هنگام پخش ویدئو، برای جلوگیری از ثابت ماندن یا بافر شدن فیلم، به اینترنت سرعت بالا و WiFi قوی نیاز دارید. اگر از اینترنت برای کارهای مختلف استفاده می‌کنید، ممکن است لازم باشد که سرعت اتصال اینترنت را ارتقا دهید.

Smart TVs
Smart TVs

تلویزیون‌های هوشمند (Smart TVs)

تلویزیون‌های هوشمند، تلویزیون‌های اینترنتی یا تلویزیون‌های متصل (connected TVs) نیز نامیده می‌شوند، می‌توانند پل ارتباطی شما با دنیایی از محتوای آنلاین باشند که می‌توانید مستقیما از خود تلویزیون به آنها دسترسی داشته باشید. این روزها بیشتر تلویزیون‌های هوشمند به شما امکان می‌دهند به چندین سرویس پخش آنلاین ویدئویی مانند Amazon Prime، Hulu، Netflix، Sling TV و YouTube TV، به علاوه به یک یا چند سرویس موسیقی اینترنتی مانند Pandora و Spotify دسترسی داشته باشید. همچنین بسیاری از تلویزیون‌های هوشمند به شما امکان می‌دهند سایت‌های رسانه‌های اجتماعی مانند فیس بوک و توییتر را بررسی کنید و همچنین چندین مورد از بازی‌ها را نیز پشتیبانی می‌کنند.

تلویزیون‌های هوشمند، اکنون بیشتر با استفاده از فناوری‌های اختصاصی هوش مصنوعی (AI) خود و یا کار با دستیارهای دیجیتالی مانند Amazon’s Alexa و Google Assistant، از طریق صدا قابل استفاده هستند. (بعضی از محصولات ممکن است هر سه مورد را داشته باشند.) برخی از این تلویزیون‌ها نیز به سایر دستگاه‌های خانه هوشمند متصل می‌شوند و با آنها ارتباط برقرار می‌کنند، به شما امکان می‌دهند موسیقی را روی بلندگوهای هوشمند پخش کنید، دما را روی ترموستات‌های هوشمند بالا یا پایین ببرید یا روشنایی اتاق روی لامپ‌های هوشمند را کنترل کنید، همه با استفاده از تلویزیون هوشمند.

  راهنمای خرید جاروبرقی

مانند پخش‌کننده‌های رسانه آنلاین، تلویزیون‌های هوشمند نیز باید به شبکه خانگی شما متصل شوند. توصیه می‌کنیم در صورت امکان از اتصال اینترنت سیمی استفاده کنید، اما اکنون همه تلویزیون‌های هوشمند دارای WiFi داخلی برای دسترسی بی‌سیم به شبکه شما هستند.

زاویه دید را در زمان خرید تلویزیون بررسی کنید

با وجود بسیاری از پیشرفت‌ها، اکثر صفحه نمایش‌های LCD هنوز یک نقص قابل توجه دارند و آن زاویه دید محدود این محصولات است. این بدان معنی است که تصویر، فقط از یک زاویه مستقیم در مقابل صفحه نمایش به خوبی دیده می‌شود. توصیه می‌کنیم با تماشای تلویزیون از زوایای مختلف و از بالا و پایین، در هنگام خرید تلویزیون زاویه دید را بررسی کنید. وقتی از مرکز صفحه دور می‌شوید، تصویر می‌تواند کم نور شود، کنتراست و دقت رنگ را از دست بدهد یا به نظر برسد که مات شده است. درجه تخریب تصویر، از مدلی به مدل دیگر متفاوت است. تلویزیون‌هایی که از پانل‌های LCD IPS استفاده می‌کنند، زاویه دید وسیع‌تر از حد متوسط ​​را برای صفحه نمایش‌های LCD ارائه می‌دهند، هرچند که بعضی اوقات ممکن است در ازای کم شدن کنتراست باشد.

در مقابل، تلویزیون‌های OLED، تقریبا مانند تلویزیون‌های قدیمی پلاسما، دارای زاویه دید نامحدود هستند.

برخی از تلویزیون‌های سامسونگ و سونی که از پانل‌های IPS استفاده نمی‌کنند، دارای زاویه گسترده‌تری هستند. این مدل‌ها معمولا قیمت‌های بالاتری دارند.

اگر سعی می‌کنید زاویه دید تلویزیون را در فروشگاه بررسی کنید، توجه داشته باشید که در برخی از فروشگاه‌ها، معمولا روشنایی را کاهش می‌دهند و رنگ‌ها را به سطوح غیرطبیعی می‌رسانند و به طور مصنوعی، زاویه دید خارج از زاویه را بهبود می‌بخشند. مهم است از فروشگاهی خرید کنید که شرط بازگرداندن کالا داشته باشد. بعد از خرید تلویزیون، تنظیمات مورد نظرتان را در خانه انجام دهید و زاویه دید را نیز بررسی کنید. ما به شما پیشنهاد می‌کنیم فورا این کار را انجام دهید تا اگر اثبات شد زاویه دید محصول ناامیدکننده است، به راحتی بتوانید تلویزیون را پس بدهید.

بررسی زاویه دید در هنگام خرید تلویزیون
بررسی زاویه دید در هنگام خرید تلویزیون

در هنگام خرید تلویزیون ورودی‌ها و خروجی‌ها را بررسی کنید

فراموش نکنید که قبل از خرید تلویزیون، اتصالات آن را در نظر بگیرید. اطمینان حاصل کنید که محصول، نوع ورودی و خروجی مناسبی برای پشتیبانی از دستگاه‌های صوتی، تصویری شما دارد.

تقریبا همه تلویزیون‌ها در حال حاضر دارای اتصالات ورودی جانبی و همچنین ورودی‌هایی در عقب هستند که انعطاف‌پذیری مناسبی را برای اتصال دستگاه‌های دیگر به تلویزیون شما فراهم می‌کنند. در صورتی که تلویزیون را روی دیوار نصب کنید، ورودی‌هایی که در کناره یا پایین تلویزیون قرار دارند، بهترین عملکرد را دارند.

ورودی‌های HDMI
ورودی‌های HDMI

ورودی‌های HDMI

در حال حاضر، ورودی HDMI رایج‌ترین فناوری برای اتصال گیرنده‌های دیجیتال، پخش‌کننده‌های Blu-ray، پخش‌کننده‌های رسانه‌های آنلاین و کنسول‌های بازی به تلویزیون است. با این حال، بسیاری از تلویزیون‌های ارزان، فقط یک یا دو ورودی HDMI دارند. هنگام انتخاب تلویزیون اصلی، توصیه می‌کنیم حداقل به دنبال سه ورودی HDMI باشید، مگر این که تمام اجزای دیگر خود را به گیرنده سینمای خانگی یا سوئیچ HDMI متصل کنید.

برخی از تلویزیون‌ها دارای ورودی HDMI با علامت ARC هستند که مخفف “کانال بازگشت صدا” است. این ورودی به شما امکان می‌دهد با استفاده از همان کابل تک HDMI، صدا را از تلویزیون به ترکیب‌کننده متصل شده مانند، بلندگوهای جداگانه ارسال کنید. نسخه جدیدتری به نام eARC وجود دارد که دارای پهنای باند و سرعت بالاتری است و از صدای با کیفیت بالاتر از جمله Dolby Atmos پشتیبانی می‌کند.

اگر در حال خرید تلویزیون UHD هستید، باید مطمئن شوید که حداقل نسخه HDMI 2.0 را داشته باشد که بتواند از محتوای ویدئویی ۴K و HDR 60 فریم در ثانیه پشتیبانی کند. اکثر محصولات جدید دارای آخرین نسخه HDCP 2.2 هستند که برای پخش فیلم‌های ۴K از پیش ضبط شده، از یک پخش‌کننده Blu-ray UHD که از طریق HDMI متصل است، لازم است.

ورودی‌های ویدیویی کامپوننت و کامپوزیت
ورودی‌های ویدیویی کامپوننت و کامپوزیت

ورودی‌های ویدیویی کامپوننت و کامپوزیت

اکثر تلویزیون‌ها دارای ورودی‌های ویدیویی کامپوننت از نوع RCA به رنگ‌های قرمز، آبی و سبز هستند. بعضی اوقات با علامت‌های PR، PB و Y مشخص می‌شوند. در بعضی از تلویزیون‌ها، ورودی مولفه ویدئو، وظیفه مضاعفی را به عنوان اتصال ویدیویی کامپوزیت انجام می‌دهد. همان طور که در عکس بالا نشان داده شده است (ورودی زرد و سبز با علامت “video”). از این اتصالات فقط برای سیگنال ویدیویی آنالوگ دستگاه‌های پخش ویدیو قدیمی که فاقد خروجی HDMI هستند، استفاده می‌شود.

جک‌های صوتی RCA
جک‌های صوتی RCA

جک‌های صوتی RCA

تقریباً همه تلویزیون‌ها دارای جک‌های قرمز، سفید از نوع RCA هستند که برای ارسال (خروجی) یا دریافت (ورودی) سیگنال‌های صوتی استریو استفاده می‌شوند. بسیاری از تلویزیون‌های کوچک‌تر و برخی از تلویزیون‌های بزرگ ممکن است دارای جک هدفون باشند تا بتوانید بدون ایجاد مزاحمت برای دیگران، یک نمایش تلویزیونی را تماشا کنید. اگر هدفون بلوتوثی داشته باشید، تلویزیون با قابلیت بلوتوث به شما امکان ارتباط بی‌سیم را می‌دهد.

مارک‌های مختلف تلویزیون

خرید تلویزیون جدید می‌تواند چالش برانگیز باشد. با وجود بسیاری از مدل های مختلف، دشوار است که بدانید از کجا شروع کنید. محبوبیت مارک‌های جدید در سال‌های اخیر به طرز چشمگیری افزایش یافته و گزینه‌های زیادی در بازار موجود هستند. برخی از این مارک‌های جدید شروع به تولید مدل‌هایی کرده‌اند که با بهترین مدل‌های گران قیمت از بهترین مارک‌های تلویزیون مطابقت دارند، یا حتی از آنها نیز بهتر هستند.

برندهای مختلف تلویزیون

در زیر درباره برخی از برندهای مختلف توضیحاتی ارائه شده است.

Hisense

هایسنس یک تولیدکننده چند ملیتی بوده که مقر اصلی آن در چین است. علاوه بر فروش تلویزیون‌های مارک Hisense، در ایالات متحده (به خاطر خرید شرکت شارپ) تلویزیون‌هایی با مارک Sharp، همچنین دارای یک مرکز تولید تلویزیون در مکزیک نیز است. این شرکت طیف گسترده‌ای از مدل‌ها را با قیمت‌های مختلف ارائه می‌دهد، از جمله تلویزیون‌های UHD که شامل فناوری رنگ کوانتوم – نقطه (quantum-dot) هستند.

Insignia

Insignia یکی از بهترین مارک‌ها در هنگام خرید تلویزیون است. تلویزیون‌های Insignia مجموعه‌های ارزش‌گرا هستند که قیمت آنها کمتر از تلویزیون‌های با اندازه صفحه نمایش مشابه مارک‌های بزرگ است. تلویزیون‌های با مارک Insignia مدل‌های LCD، LCD هستند که در همه اندازه‌ها ارائه می‌شوند.

LG

ال جی یک تولیدکننده سطح بالای تلویزیون و بزرگ‌ترین ارائه‌دهنده تلویزیون‌های OLED است. OLED یک فناوری جدید صفحه نمایش‌های تلویزیون است که در حال حاضر بر رتبه‌بندی تلویزیون‌های بزرگ تاثیر دارد. همچنین مجموعه‌ای از مدل‌های برتر LCD، LCD را تحت مانیتور Super UHD به فروش می‌رساند.

Samsung

سامسونگ یک رهبر بازار و تولیدکننده سطح بالای تلویزیون است. تلویزیون‌های LCD مبتنی بر LED را تقریبا در هر اندازه، قیمت و سطح ارائه می‌دهد. شاید گسترده‌ترین مجموعه تلویزیون‌های UHD از هر تولیدکننده تلویزیون را ارائه دهد.

Sharp

مارک تلویزیون شارپ، اکنون از Hisense مجوز گرفته و کارخانه تولید تلویزیون Sharp در مکزیک را نیز خریداری کرده است. شارپ یک رهبر اولیه در فناوری تلویزیون LCD بود و همچنان به کار با یکی از پیشرفته‌ترین کارخانه‌های تولید صفحه LCD در جهان که قادر به ساخت صفحه‌های LCD بسیار بزرگ است، می‌پردازد.

Sony

سونی یکی از شناخته شده‌ترین مارک‌های دستگاه‌های الکترونیکی مصرفی در جهان است. مجموعه تلویزیون‌های LCD، LCD Bravia اکنون بر روی انواع تلویزیون‌های متوسط و بزرگ متمرکز شده است. این شرکت مدل‌های شاخصی را در سری XBR خود ارائه می‌دهد و مجموعه تلویزیون‌های UHD آن از ۴۹ تا ۸۵ اینچ است. سونی اکنون یک سری محدود از تلویزیون‌های OLED را نیز تولید می‌کند.

TCL

TCL، یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان تلویزیون در چین بوده که حضور خود را در بازارهای جهانی گسترش داده است. این شرکت اولین پذیرنده پلت فرم تلویزیون هوشمند Roku در یک خط از تلویزیون‌های Roku با نام تجاری TCL بود.

Toshiba

توشیبا، یک تولیدکننده جهانی مستقر در ژاپن است. این شرکت که چندین سال است که به نام تجاری توشیبا، مجوز شرکت Taiwan’s Compal Electronics را داده بود، در سال ۲۰۱۷ به Hisense فروخته شد.

Vizio

ویزیو یک شرکت الکترونیکی دستگاه‌های مصرفی در ایالات متحده است که از یک مارک باشگاهی به یکی از مارک‌های تلویزیونی پرفروش در آمریکای شمالی تبدیل شده است. این مجموعه طیف گسترده‌ای از تلویزیون‌های LCD مبتنی بر LED را ارائه می‌دهد که به طور معمول ویژگی‌های زیادی را با هزینه‌های مختلف ارائه می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *