راهنمای خرید کفش ایمنی

خطرات زیادی در محل کار وجود دارند که می‌توانند برای کارگران مضر باشند. مجموعه‌ای از خطرات محل کار، به ویژه در صنعت یا ساختمان، خرید کفش ایمنی را به یک ضرورت تبدیل می‌کند. کفش‌های ایمنی با کفی مناسب چه به دلیل خطر افتادن وسایل سنگین بر روی پاها یا وجود سیم برق در محیط‌های مرطوب، از وارد شدن آسیب ناشی از خطرات موجود در محل کار جلوگیری می‌کنند.

اهمیت پوشیدن کفش ایمنی چیست؟

انواع مختلفی از فضاهای کار یا کارخانه‌ها، خانه‌ها یا ورزش‌های ماجراجویانه‌ای وجود دارند که در آن محافظت از پا در برابر اجسام سنگین یا تیز ضروری می‌شود. کفش‌های ایمنی دارای محافظ فلزی و بافت چرم در سطح فوقانی، استحکام و محافظت مناسبی را برای پای شما ایجاد می‌کنند.

کفش‌های ایمنی به عنوان مانعی در برابر گرما، مواد شیمیایی، روغن، شوک و اسیدهای مضر عمل می‌کنند. این کفش‌ها سبک هستند و وزن زیادی ندارند. زیره‌ها به خوبی پوشانده شده‌اند و بنابراین راحتی خوبی را برای استفاده کنندگان ایجاد می‌کنند و سطح خستگی پای آنها را کاهش می‌دهند. کفش ایمنی دارای مواد نگهدارنده رطوبت است که به خشک و گرم نگه داشتن پاها کمک می‌کند. گنجاندن مواد سخت در ترکیب کفش باعث دوام و استحکام بیشتر آن می‌شود.

انتخاب کفش ایمنی مناسب برای کاربردهای مختلف

لیست کامل نکاتی که قبل از خرید کفش ایمنی باید رعایت کنید

اینها لیست کلی مواردی است که قبل از خرید کفش ایمنی مناسب باید بررسی کنید.

بررسی گواهینامه

معیارهای اساسی برای اطمینان از استاندارد بودن و تایید کفش ایمنی، بررسی گواهینامه EN کفش است. با تغییر استانداردهای آزمون اروپایی در استاندارد EN ISO 20344: 2004 (بازبینی شده توسط ISO 20344: 2011)، مشخصات متفاوت است.

مشخصات ISO 20345: 2004 کفش ایمنی

این استاندارد استاندارد ۲۰۰ ژول مقاومت در برابر ضربه (معادل ۲۰ کیلوگرم وزن از فاصله ۱۰۲۰ میلی‌متری بر روی انگشتان پا)، و یک تست فشرده‌سازی ۱۵KN (معادل ۱.۵ تن در ناحیه انگشتان پا) را مشخص می‌کند.

EN ISO 20346: 2004

این استاندارد بیان می‌کند که استاندارد کمتر از ۱۰۰ ژول بر مقاومت و آزمایش فشرده‌سازی ۱۰KN بر روی کفش تاثیر می‌گذارد. پس از مقررات EN، کفش‌ها دارای نشان CE هستند. علاوه بر علامت CE، اکثر محصولات استاندارد ISI را در بخش‌های مختلف ارائه می‌دهند. در صنعت معدن، کفش‌هایی که در بخش BIS قابل استفاده هستند، برای استفاده توسط استاندارد ایمنی معادن (DGMS) تایید می‌شوند. کفش‌های ایمنی دارای نشان تایید شده ISI و DGMS دارای بالاترین کیفیت هستند.

  راهنمای خرید دوچرخه برقی

خواص کفش ایمنی

ما باید کفش‌ها را با توجه به این ویژگی‌ها در مشخصات کفش ایمنی انتخاب کنیم. انواع مختلفی مانند کفش‌های آنتی‌استاتیک، کفش‌های ایمنی ECD (Electro Static Discharge)، چکمه‌های مقاوم در برابر بریدگی، دارای ویژگی‌های منحصربه‌فردی برای محافظت هستند که به طور خاص برای محافظت از قسمت‌های بسیار ظریف پا طراحی شده‌اند. برخی از مشخصات رایج، در زیر آورده شده است.

P: مقاومت در برابر نفوذ

I: عایق الکتریکی

A: آنتی‌استاتیک

C: رسانا

WR: مقاوم در برابر آب

CRE: مقاومت در برابر مواد شیمیایی

HI: عایق حرارتی

AN: حفاظت از مچ پا

AS: ضد چربی

CR: مقاومت در برابر برش

HRO: کفی خارجی در برابر تماس با مواد داغ

نکاتی برای انتخاب کفش ایمنی مناسب

چندین کاربرد در صنایع مختلف مانند معدن، تولید، حرارت کاری، ساخت و ساز، منطقه تولید مواد شیمیایی یا فعالیت‌های کوهنوردی و پیاده‌روی وجود دارند. کفش آنتی‌استاتیک در پتروشیمی‌ها، مواد شیمیایی قابل اشتعال، داروسازی‌ها، رنگ‌ها و چسب‌ها و خودروها مورد نیاز است. کفش‌های ایمنی ESD در زمینه رایانه، لوازم الکترونیکی و ساخت مدار اجباری هستند.

انواع زیر را می‌توانید انتخاب کنید

PU SOLE – ویژگی‌های ایمنی عالی، سبک، راحت

تراکم دوگانه PU – ایمنی و راحتی بیشتر

تراکم تک PU – ایمنی و راحتی متوسط

PVC SOLE – ویژگی‌های ایمنی خوب، سنگین، راحتی کم

RUBBER SOLE – مناسب درعملیات با درجه حرارت بالا

چگونه می‌توان کلاه پنجه پای مناسب را انتخاب کرد؟

متوسط ​​باری که یک کفش ایمنی باید تحمل کند، ۲۰۰ J است، سه نوع کلاهک انگشتان پا در کفش‌های ایمنی وجود دارند:

فولاد: سرپوش‌های فولادی با آلیاژ کربن بالا برای ایمنی در برابر افتادن اجسام و خرد شدن زیر اجسام متحرک

کامپوزیت: سرپوش پلیمری ترموپلاستیک یا غیر فلزی برای ایمنی در برابر افتادن اجسام و خرد شدن زیر اجسام متحرک

کلاه‌های فایبر انگشتی: کلاه‌های انگشتی غیر فلزی و سبک وزن که قابلیت تحمل در برابر هیچ ضربه‌ای را ندارند

وزن کفش ایمنی: راحتی ایمنی کفش به وزن آن بستگی ندارد. کفش مخصوص PU سنگین‌تر خواهد بود و کاهش وزن تنها با به خطر انداختن ایمنی و راحتی امکان‌پذیر است. کفی داخلی فوم با ضخامت ۲۰ سانتی‌متری، راحت‌تر از کفی با ضخامت ۵ سانتی‌متر است.

انواع مختلف کفش ایمنی برای فعالیت‌های مختلف

قبل از خرید کفش ایمنی، نوع کاربرد و مشخصات این محصولات را بررسی کنید تا کارایی خوبی داشته باشند.

کفش ایمنی متاتارس (Metatarsal)

کفش‌هایی از نوع کاربرد در محیط‌های خطرناک که برای محافظت از قسمت بالای انگشت پا طراحی شده‌اند. در مناطقی که خطر افتادن اجسام در آنها وجود دارد، از این نوع کفش استفاده می‌شود. این محصولات محافظت مطلوبی از پا را فراهم می‌کنند. این کفش‌ها برای کارهای ساختمانی و کار با ماشین‌آلات سنگین مناسب هستند.

  راهنمای کلی خرید کلاه ایمنی دوچرخه سواری

کفش ایمنی برای محافظت از جریان الکتریکی خطرناک

کفی طوری طراحی شده است تا مقاومت بالایی در برابر شوک الکتریکی برای افرادی که در منطقه برق فشار قوی کار می‌کنند، ارائه دهد. برای مناطقی که خطرات برق، مدارها، سیم‌کشی و غیره وجود دارد، بسیار توصیه می‌شود. این کفش‌ها به صورتی طراحی شده‌اند که در برابر جریان الکتریکی با ولتاژ و جریان بالا مقاومت کافی را داشته باشند.

کفش ایمنی با محافظ انگشت پا

رایج‌ترین کفش‌های ایمنی دارای پوشش ویژه در ناحیه انگشتان پا هستند. این منطقه برای محافظت از انگشتان پای شما دارای یک روکش ویژه است. کفش دارای محافظ انگشتان پا برای افراد مشغول در کارخانه‌ها و مکان‌هایی که شامل کالاهای سنگین صنعتی هستند، مناسب است. اکثر کفش‌ها دارای محافظ فلزی هستند، اما برخی از نمونه‌ها محافظ انگشتان پا از مواد مقاوم دیگری ساخته می‌شوند.

کفش ایمنی با کفی فولادی

وقتی کار شامل رانندگی با وسایل نقلیه سنگین و غیره است، کفش با کفی فولادی توصیه می‌شود. صفحات فولادی در داخل روکش کفش قرار داده شده‌اند. این کفش‌ها راحتی بالایی را ایجاد و حرکت و تغییر پا را تثبیت کرده و از مشکلات استخوانی و مفاصل جلوگیری می‌کنند.

کفش ایمنی با رویه فلزی

برای محافظت در برابر اشیاء نازک و فلزی باید از کفش‌هایی با رویه فلزی استفاده کرد. قابل استفاده در محل کار یا واحدهای صنعتی که در زمینه ماشین‌آلات، شیشه و غیره فعالیت می‌کنند. با استفاده از این کفش‌های ایمنی می‌توان از آسیب‌های ناشی از نفوذ قطعات شیشه‌ای و اشیاء فلزی جلوگیری کرد.

چکمه‌های پلاستیکی

این محصولات برای استفاده در محیط‌های مرطوب یا گل‌آلود توصیه می‌شوند. همچنین برای جلوگیری از آسیب مواد اسیدی محافظت خوبی از پا ایجاد می‌کنند. طول زیاد کفش از ۳۳ تا ۳۸ سانتی‌متر، از زانو تا پا محافظت می‌کند. از این کفش می‌توان در ماهیگیری، کار نظافت یا برای افراد آتش نشان استفاده کرد.

۵ نکته‌ای که قبل از خرید کفش ایمنی باید بدانید

هر از چند گاهی با اخباری که از تصادفات و حوادث ناگوار در محل کار به وجود می‌آید، مواجه می‌شویم. یک حقیقت وجود دارد که جان کارگران در اماکن صنعتی همیشه در خطر است. زیرا تصادفات می‌توانند در هر کاری منجر به صدمه‌ای جدی شوند.

صدمات وارده به کارکنان باعث می‌شود تا روند کار با اخلال مواجه شود. در بیشتر مواقع استفاده نکردن از تجهیزات ایمنی خسارت به وجود آمده در حوادث را دو چندان می‌کند. یکی از محصولاتی که از صدمات جدی به پا جلوگیری می‌کند، کفش ایمنی مناسب است.

برخی از صدمات به کارگران مانند، لغزش، افتادن، جراحت، کبودی و غیره در کارخانه‌ها یا مراکز تولیدی، ناشی از خرابی کفش است. می‌توان گفت کفش‌های ایمنی سنگ بنای هر واحد تولیدی هستند. به همین دلیل است که کارفرمایان هنگام تهیه کفش راحت و ایمن به کارکنان خود باید هوشیار باشند.

  راهنمای خرید جاروبرقی

چگونه کفش ایمنی مناسب انتخاب و خرید کنیم؟

در اینجا خلاصه‌ای از همه موارد ضروری آورده شده است که باید قبل از خرید یک کفش ایمنی بدانید.

تمایل به خرید کفش‌های بزرگ‌تر را کنار بگذارید

بر خلاف اکثر کفش‌های چرمی، کفش‌های ایمنی محکم بوده و کاملا انعطاف‌پذیر نیستند. به اندازه کافی خنده‌دار است که برخی افراد ترجیح می‌دهند کفش‌های ایمنی کوچک و تنگ خریداری کنند تا بعد از مدتی استفاده، جا باز کند. با این حال، خطر تهیه کفش‌های بزرگ این است که می‌توانند صدماتی مانند شکستگی استخوان، پیچ خوردگی پا، ضربه مغزی و غیره ایجاد کنند. در زمان انتخاب و خرید، باید کفشی را انتخاب کنید که اندازه پای شما باشد. اگر برای انجام کار نیاز به پوشیدن جوراب کلفت دارید، در هنگام خرید، جوراب را در نظر بگیرید.

عجله نکنید

پیدا کردن یک جفت چکمه ایمنی می‌تواند وقت شما را بگیرد. اما بسیار منطقی است که در هنگام خرید کفش، عجله نکنید. به سادگی با اختصاص زمان کافی برای انتخاب کفش مناسب شروع کنید، زیرا کفش‌های ایمنی انعطاف کمی دارند و باید باعث خستگی پا نشوند.

نیازهای خود را تجزیه و تحلیل کنید

اولین موردی که باید انتخاب شما را تحت تاثیر قرار دهد، داشتن ایمنی کافی برای کاربرد مورد نظر شما است. نباید از روی ظاهر، این محصولات را انتخاب کنید. در زمان خرید کفش ایمنی تمرکز خود را بر روی ایمنی و راحتی داشته باشید. برخی از محصولات ایمنی خوبی دارند، اما وزن بالای آنها باعث خستگی پا می‌شود.

محافظت از پاشنه پا

اشتباهی که اکثر افراد انجام می‌دهند این است که کفش‌هایی خریداری می‌کنند که در پاشنه پا استحکام کافی را ندارند. نتیجه آن، لغزش و آسیب دیدن فرد می‌شود. برای به وجود نیامدن چنین مشکلی، کفش‌هایی را جستجو کنید که نه تنها استحکام کافی در پاشنه پا را دارند، بلکه موقعیت فرد را تقویت کرده و به ثبات بدن کمک می‌کنند.

بهترین قیمت را پیدا کنید

به جز فروشگاه‌ها، کفش‌های ایمنی را می‌توان به صورت آنلاین با تخفیف‌ها و قیمت‌های مناسب خریداری کرد. قبل از خرید، کفش را در فروشگاه امتحان کنید و بعد از پیدا کردن اندازه و مدل، تنها کاری که باید انجام دهید این است که قیمت کفش ایمنی را از فروشگاه‌ها و چند وب‌سایت با هم مقایسه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *