معرفی مدل‌ها و نسل‌های کنسول بازی پلی استیشن سونی (۱۹۹۴ تا ۲۰۲۱)

اولین کنسول بازی پلی استیشن سونی در سال ۱۹۹۴ به بازار آمد و جای تعجب نیست که چگونه سونی به سلطان بازی‌های کنسولی تبدیل شده است (حداقل برای اکثر مردم). در زیر مشخصات و ویژگی‌های منحصربه‌فرد هر نسل و مدل بررسی شده است.

مارک PlayStation سونی در ۳ دسامبر ۱۹۹۴ معرفی شد و از آن زمان تاکنون، پنج کنسول اصلی PlayStation به بازار عرضه شده است که همگی دارای نسخه‌های باریک بوده و از طراحی‌های تازه‌تری برخوردار شده‌اند. بسیاری از کنسول‌های پلی استیشن، رکورد فروش کنسول‌های بازی را داشته‌اند و توانسته‌اند جایگاه اول صنعت بازی را حفظ کنند.

از گرافیک چند ضلعی سه بعدی PlayStation گرفته تا رزولوشن ۴K پلی استیشن ۴، این مارک با تغییر شیوه بازی به بهترین شکل، پیشرفت شگفت‌انگیزی را با بهترین محصولات ارائه شده به بازار انجام داده است. در لیست زیر، ما هر نسل و مدل را مرور کرده و مشخصات آنها را بررسی می‌کنیم.

خرید انواع پلی استیشن سونی از دیجی کالا

کنسول بازی پلی استیشن سونی (۱۹۹۴)

کنسول بازی پلی استیشن سونی (1994)
کنسول بازی پلی استیشن سونی (۱۹۹۴)

تاریخ ورود به بازار: ۳ دسامبر ۱۹۹۴

نام کد: PSX

نسل: پنجم

وضعیت: در تاریخ ۲۳ مارس ۲۰۰۶ تولید آن متوفق شد

تعداد دستگاه‌های فروخته شده: ۱۰۲.۴۹ میلیون

بازی پرفروش: Gran Turismo، ۱۰.۸۵ میلیون عدد فروخته شده

پردازنده: RISC MIPS R3000A (32 بیتی) – ۳۳ مگاهرتز

GPU: 33 مگاهرتز – R800A (32 بیتی)

حافظه: ۲ مگابایت EDO DRAM

نحوه ذخیره‌سازی: کارت‌های حافظه ۱ مگابایتی

درایو نوری: CD-ROM

خروجی ویدئو: S-Video، SCART (RGB)

وضوح تصویر: ۲۵۶ * ۲۲۴، ۶۴۰ * ۴۸۰ (SD)

صدا: ۱۶ بیتی، ۲۴ کانال ADPCM، استریو

کمپانی سونی در سال ۱۹۹۴ با عرضه پلی استیشن وارد بازار کنسول‌های بازی شد. این محصول با نام Play Station در ماه مه ۱۹۹۱ در نمایشگاه الکترونیک CES با مشارکت نینتندو معرفی شد. پس از آن که این مشارکت از بین رفت، سونی برای خود کنسول بازی منتشر کرد. پلی استیشن پس از عرضه رقیب خود، Sega Saturn در ژاپن راه‌اندازی و فروش آن با موفقیت خیره‌کننده و صف طولانی در فروشگاه‌ها آغاز شد و روز اول ۱۰۰۰۰۰ واحد فروخت. پس از شش ماه حضور در بازار، دو میلیون دستگاه از این محصول فروخته شد.

رویکرد سونی به تولیدکنندگان بازی‌ها، قسمت بزرگی از موفقیت PlayStation بود. در پایان سال ۱۹۹۶، تقریبا ۴۰۰ بازی برای پلی استیشن در حال توسعه بود، در حالی که ۲۰۰ و ۶۰ بازی برای Sega Saturn و نینتندو ۶۴ در بازار موجود بود. بازی‌های متنوعی برای پلی استیشن در طول ۱۱ سال تولید شد و برخی از بازی‌های پرفروش پلی استیشن، Gran Turismo، Final Fantasy VII، Crash Bandicoot و Tekken 3 هستند.

دسته کنترل PlayStation، اولین کنترلری است که توسط سونی و با استفاده از اشکال هندسی مثلث سبز، دایره قرمز، صلیب آبی و مربع صورتی تولید شده است. نسخه اصلی دسته بازی در کنار کنسول آن در تاریخ ۳ دسامبر ۱۹۹۴ تولید شد. علاوه بر کنسول و دسته کنترلر، کارت‌های حافظه در آن زمان برای ذخیره پیشرفت بازی شما بسیار ارزشمند بودند و در مجموع ۱ مگابایت قابلیت ذخیره اطلاعات داشتند. سونی چند دستگاه جانبی برای کنسول بازی مانند ماوس پلی استیشن، جوی استیک Analog و یک کابل لینک برای اتصال دو کنسول برای پخش بازی‌های چند نفره سازگار در کنسول‌های جداگانه، برای این محصول به بازار عرضه کرد.

از مارس ۲۰۰۶، سونی تعداد ۱۰۲.۴۹ میلیون از این محصول در سراسر جهان فروخت. در حالی که سونی به تولید کنسول و بازی‌های پلی استیشن پایان داد، فروش محصول پلی استیشن تا ۲۳ مارس ۲۰۰۶ ادامه داشت.

PS One (2000)

PS One (2000)
PS One (2000)

تاریخ تولید: ۷ ژوئیه ۲۰۰۰

نسل: پنجم

وضعیت: در تاریخ ۲۶ مارس ۲۰۰۶ تولید آن متوفق شد

تعداد محصول فروخته شده: ۲۸.۱۵ میلیون

پردازنده: RISC MIPS R3000A (32 بیتی) – ۳۳ مگاهرتز

GPU: 33 مگاهرتز – R800A (32 بیتی)

حافظه: ۲ مگابایت EDO DRAM

کارت‌های حافظه: ۱ مگابایت

درایو نوری: CD-ROM

خروجی ویدئو: S-Video، SCART (RGB)

وضوح تصویر: ۲۵۶ * ۲۲۴، ۶۴۰ * ۴۸۰ (SD)

صدا: ۱۶ بیتی، ۲۴ کانال ADPCM، استریو

شش سال بعد، نسخه باریک (slim version) از نو طراحی شده با نام PS One با مشخصات سخت‌افزاری یکسان با محصول اولیه به بازار عرضه شد. سونی رنگ خاکستری اصلی را با رنگ سفید جایگزین کرد تا از محصول اولیه به خوبی متمایز شود. این کنسول بازی از تمامی کنسول‌های دیگر، از جمله PlayStation 2 سونی، بیشترین فروش را در پایان سال داشت.

PS One با تمام نرم افزارهای PlayStation سازگار است، اما سازگاری با وسایل جانبی ممکن است متفاوت باشد. مدل PS One همچنین دارای تغییرات اضافی از جمله حذف درگاه‌های موازی (parallel) و سریال (serial) از پشت کنسول و حذف دکمه تنظیم مجدد بود. سونی همچنین محصولی با صفحه نمایش LCD 5 اینچی سازگار با کنسول را منتشر و آن را بسته کمبو (Combo pack) نامگذاری کرد.

آخرین کنسول‌های بازی PS One در اواخر سال ۲۰۰۶ به فروش رسید و سونی در مجموع ۱۰۲ میلیون دستگاه کنسول بازی پلی استیشن سونی را از زمان عرضه اولین محصول آن یعنی یازده سال قبل فروخت.

کنسول بازی پلی استیشن ۲ (۲۰۰۰)

کنسول بازی پلی استیشن 2 (2000)
کنسول بازی پلی استیشن ۲ (۲۰۰۰)

تاریخ تولید: ۴ مارس ۲۰۰۰

نسل: ششم

وضعیت: در تاریخ ۴ ژانویه ۲۰۱۳ تولید آن متوقف شد

تعداد محصول فروخته شده: ۱۵۵ میلیون (تا ۳۱ مارس ۲۰۱۲)

بازی پرفروش: Grand Theft Auto: San Andreas، ۱۷.۳۳ میلیون

پردازنده: MIPS R5900 (64 بیتی) – ۲۹۴ مگاهرتز

GPU: 147 مگاهرتز – Graphics Synthesizer

حافظه: ۳۲ مگابایت RDRAM

هارد دیسک: ۴۰ گیگابایت HDD (منتشر شده در ۱۹ ژوئیه ۲۰۰۱)

کارت‌های حافظه: ۸ مگابایت

درایو نوری: CD-ROM، DVD-ROM

خروجی ویدئو: AV Multi Out

وضوح تصویر: ۷۲۰ * ۴۸۰ (SD)، ۱۲۸۰ * ۷۲۰ (HD)

شبکه: آداپتور شبکه پلی استیشن ۲

  راهنمای کلی خرید کلاه ایمنی دوچرخه سواری

صدا: ۵.۱ صدای فراگیر، استریو

پس از تولید اولین کنسول بازی نسل ششم سگا به نام Dreamcast، سونی از PlayStation 2 در نمایشگاه بازی توکیو در ۲۰ سپتامبر ۱۹۹۹ رونمایی کرد و در ژوئیه ۲۰۱۱ این محصول به بازار عرضه شد. فروش کنسول، بازی‌ها و لوازم جانبی ۲۵۰ میلیون دلار درآمد داشت. کنسول بازی Dreamcast سگا، در روز اول ۹۷ میلیون دلار فروش داشت.

کنسول بازی پلی استیشن سونی دارای پردازنده Emotion Engine، پردازنده‌ای سفارشی مبتنی بر معماری MIPS با عملکرد شناور ۶.۲ GFLOPS و پردازنده گرافیکی Graphics Synthesizer با طراحی سفارشی، با قابلیت پردازش ۲.۴ گیگا پیکسل در ثانیه و حداکثر ۷۵ میلیون چند ضلعی در ثانیه است.

نرم افزار PlayStation 2 در ابتدا روی DVD-ROM ارائه می‌شد، البته برخی از بازی‌ها به صورت CD-ROM منتشر می‌شدند. همچنین، این کنسول می‌تواند سی دی‌های صوتی و فیلم‌های DVD را پخش کند و تقریبا با تمام بازی‌های اصلی PlayStation سازگار است. PlayStation 2 همچنین از کارت‌های حافظه و کنترل‌کننده‌های پلی استیشن پشتیبانی می‌کند. اگر چه کارت‌های حافظه PlayStation اصلی فقط با بازی‌های اصلی پلی استیشن کار می‌کنند و ممکن است کنترل کننده‌ها از همه عملکردها مانند دکمه‌های آنالوگ برای بازی‌های PlayStation 2 پشتیبانی نکنند.

برخی از بازی‌های Grand Theft Auto، Final Fantasy و Metal Gear Solid به طور انحصاری برای این کنسول بازی منتشر شده‌اند. برخی از محبوب‌ترین سریال‌ها از PlayStation 2 شروع شده‌اند، مانند Kingdom Hearts، God of War و Devil May Cry. Grand Theft Auto: San Andreas پرفروش‌ترین بازی این کنسول بود. برخی از بازی‌های PlayStation 2 از طریق استفاده از اتصال اینترنت سرعت بالا و آداپتور شبکه پلی استیشن ۲ از بازی چند نفره آنلاین پشتیبانی می‌کنند.

پلی استیشن ۲ از ابتدا فروش خوبی داشت و موفقیت بزرگی را بر اساس مارک PlayStation و ویژگی سازگاری آن کسب کرد. پلی استیشن ۲ که در سال ۱۹۹۹ به بازار عرضه شد، سازگاری معکوس برای دسته کنترلر قبلی DualShock خود و همچنین بازی‌های آن را ارائه داد. پلی استیشن ۲ با فروش بیش از ۱۵۵ میلیون دستگاه در سراسر جهان، پرفروش‌ترین کنسول بازی ویدیویی در تمام دوران‌ها است. بیش از ۳۸۰۰ عنوان بازی با بیش از ۱.۵ میلیارد نسخه برای این کنسول منتشر و فروخته شده است.

Playstation 2 Slim (2004)

Playstation 2 Slim (2004)
Playstation 2 Slim (2004)

تاریخ تولید: ۲۹ اکتبر ۲۰۰۴

نسل: ششم

وضعیت تولید: ۴ ژانویه ۲۰۱۳ متوقف شد

پردازنده: MIPS R5900 (64 بیتی) – ۲۹۴ مگاهرتز

GPU: 147 مگاهرتز – Graphics Synthesizer

حافظه: ۳۲ مگابایت RDRAM

هارد دیسک: ۴۰ گیگابایت HDD (منتشر شده در ۱۹ ژوئیه ۲۰۰۱)

کارت‌های حافظه: ۸ مگابایت

درایو نوری: CD-ROM، DVD-ROM

خروجی ویدئو: AV Multi Out

وضوح تصویر: ۷۲۰ * ۴۸۰ (SD)، ۱۲۸۰ * ۷۲۰ (HD)

شبکه: اترنت

صدا: ۵.۱ صدای فراگیر، استریو

در سپتامبر ۲۰۰۴، سونی از سومین سری کنسول‌های بازی پلی استیشن خود رونمایی کرد. در اواخر اکتبر ۲۰۰۴، سونی نسخه باریک‌تر، نازک‌تر و ظریف‌تری از PlayStation 2، که دارای درگاه داخلی اترنت بود را معرفی کرد. نسخه باریک (Slim) به دلیل نازک‌تر بودن، از درایو دیسک سخت داخلی پشتیبانی نمی‌کرد. این محصول همچنین فاقد منبع تغذیه داخلی و دارای Multitap expansion اصلاح شده است.

در ابتدای سال ۲۰۰۵، مشخص شد که برخی از ترانسفورماتورهای قدرتمند کنسول باریک مشکی که بین ماه‌های آگوست و دسامبر ۲۰۰۴ تولید شده‌اند دارای نقص هستند و می‌توانند بیش از حد گرم شوند. این محصولات توسط سونی فراخوانده شدند و یک مدل ۲۰۰۵ جای آنها را گرفت.

در جولای سال ۲۰۰۷، سونی شروع به بازنگری نسخه باریک پلی استیشن ۲ کرد که دارای ۶۰۰ گرم کاهش وزن در مقایسه با ۹۰۰ گرم نسخه باریک قبلی بود که از طریق کاهش قطعات داخلی حاصل شد. این محصول همچنین از یک مادربرد کوچک‌تر و همچنین یک ASIC سفارشی استفاده می‌کند که موتور Emotion، Graphics Synthesizer و RDRAM را در خود جای داده است. وزن آداپتور برق ورودی نیز از ۳۵۰ گرم در نسخه قبلی، به ۲۵۰ گرم کاهش یافت.

کنسول بازی پلی استیشن ۳ سونی (۲۰۰۶)

کنسول بازی پلی استیشن 3 سونی (2006)
کنسول بازی پلی استیشن ۳ سونی (۲۰۰۶)

تاریخ تولید: ۱۱ نوامبر ۲۰۰۶

نسل: هفتم

وضعیت: در اکتبر ۲۰۱۶ تولید آن متوقف شد

تعداد دستگاه‌های فروخته شده: ۸۷.۴ میلیون (تا ۳۱ مارس ۲۰۱۷)

بازی پرفروش: Grand Theft Auto V، ۲۱.۳ میلیون

CPU: 3.2 گیگاهرتز – Cell Broadband Engine 6-core

GPU: 550 مگاهرتز – Nvidia / SCEI RSX

حافظه: ۲۵۶ مگابایت XDR

هارد دیسک: ۲.۵ “Serial ATA 80 GB HDD

درایو نوری: Blue-ray ، CD-ROM، DVD-ROM

خروجی ویدئو: HDMI (حداکثر ۱۰۸۰p)، AV با چند خروجی

وضوح تصویر: ۷۲۰ * ۴۸۰ (SD)، ۱۲۸۰ * ۷۲۰ (HD)، ۱۹۲۰ * ۱۰۸۰ (Full HD)

شبکه: اترنت، بی‌سیم

صدا: صدای فراگیر Dolby Digital 5.1

این کنسول برای اولین بار در سال ۲۰۰۵ به طور رسمی معرفی و در اواخر سال ۲۰۰۶ به بازار عرضه شد. این اولین کنسولی بود که از دیسک Blu-ray به عنوان رسانه ذخیره‌سازی اصلی خود استفاده کرد. این کنسول اولین پلی استیشنی بود که از طریق اتصال از راه دور با PlayStation Portable، PlayStation Vita و یا از طریق کنسول دستی قابلیت کنترل داشت.

توسعه کنسول بازی پلی استیشن ۳ در سال ۲۰۰۱ زمانی آغاز شد که سونی همکاری خود را با توشیبا و IBM در زمینه ریزپردازنده اعلام کرد. سونی در ۱۶ مه ۲۰۰۵، کنسول بازی پلی استیشن ۳ را رسما برای عموم مردم رونمایی کرد.

پلی استیشن ۳ با ۱۴ عنوان بازی راه‌اندازی شد. پس از هفته اول فروش، Fall of Man from Insomniac، بازی پر فروش در آمریکای شمالی شد. از تاریخ ۳۱ مارس ۲۰۱۲، ۵۹۵ میلیون بازی برای پلی استیشن ۳ فروخته شده است. بهترین بازی‌های پر فروش، Grand Theft Auto V، The Last of Us، Gran Turismo 5، Uncharted 2: Among Thieves و Uncharted 3: Drake’s Deception هستند.

در طی سال‌های ابتدایی، به دلیل قیمت بالای ۵۹۹ دلار برای مدل ۶۰ گیگابایتی و ۴۹۹ دلار برای مدل ۲۰ گیگابایتی، نقدهای منفی دریافت می‌کرد. یک مشکل بزرگ این محصول، معماری پیچیده پردازنده و کمبود بازی‌های با کیفیت آن بود. اما به دلیل قابلیت‌های Blu-ray و untapped potential مورد ستایش قرار گرفت. این سیستم شروع کندی در بازار داشت، اما به خصوص پس از معرفی مدل Slim موفقت‌های بیشتری به دست آورد.

  راهنمای انتخاب کرم ضد آفتاب مناسب

کنسول بازی پلی استیشن ۳ سونی مدل باریک یا Slim (2009)

کنسول بازی پلی استیشن 3 سونی مدل باریک یا Slim (2009)
کنسول بازی پلی استیشن ۳ سونی مدل باریک یا Slim (2009)

تاریخ تولید: ۱ سپتامبر ۲۰۰۹

نسل: هفتم

وضعیت: در اکتبر ۲۰۱۶ تولید آن متوقف شد

پردازنده: Cell Broadband Engine 8-core – 3.2 گیگاهرتز

GPU: 550 مگاهرتز – Nvidia / SCEI RSX

حافظه: ۲۵۶ مگابایت

هارد دیسک: ۱۲۰ گیگابایت HDD

درایو نوری: Blue-ray، CD-ROM، DVD-ROM

خروجی ویدئو: HDMI (حداکثر ۱۰۸۰p)، AV با چند خروجی

وضوح تصویر: ۷۲۰ * ۴۸۰ (SD)، ۱۲۸۰ * ۷۲۰ (HD)، ۱۹۲۰ * ۱۰۸۰ (Full HD)

شبکه: اترنت، بی‌سیم

صدا: صدای فراگیر Dolby Digital 5.1

کنسول بازی پلی استیشن سونی جدید که نسخه باریک پلی استیشن ۳ بود، دیگر قابلیت‌های سخت‌افزاری برای اجرای بازی‌های پلی استیشن ۲ را فراهم نمی‌کرد. سبک و نازک‌تر از کنسول اصلی و دارای یک آرم و طراحی متفاوت بود.

نسخه باریک پلی استیشن ۳ دارای یک هارد دیسک ۱۲۰ گیگابایتی، ۱۶۰ گیگابایتی، ۲۵۰ گیگابایتی یا ۳۲۰ گیگابایتی قابل ارتقا است و ۳۲٪ کوچک‌تر، ۳۶٪ سبک‌تر و ۳۴٪ انرژی کمتری نسبت به مدل قبلی مصرف می‌کند.

ریزپردازنده با یک فرآیند تولید ۴۵ نانومتری ساخته شده که آن را از هر مدل قبلی خنک‌تر و ساکت‌تر می‌کند. سونی همچنین از سیستم خنک‌کننده با طراحی متفاوت برای این محصول استفاده کرد.

PlayStation 3 Slim دیگر مانند کنسول اصلی، مانند نسخه PlayStation 2 Slim، دکمه روشن شدن اصلی را نداشت. پس از عدم نمایش سازگاری در نسخه Slim، سونی اعلام کرد که سری جدیدی از بازسازی‌های پلی استیشن ۲ با نام Classics HD، از جمله عناوین PS2 و PSP با بازسازی HD استفاده می‌کند.

Playstation 3 Super Slim (2012)

Playstation 3 Super Slim (2012)
Playstation 3 Super Slim (2012)

تاریخ انتشار: ۱ سپتامبر ۲۰۰۹

نسل: هفتم

وضعیت: در اکتبر ۲۰۱۶ تولید آن متوقف شد

پردازنده: Cell Broadband Engine 8-core – 3.2 گیگاهرتز

GPU: 550 مگاهرتز – Nvidia / SCEI RSX

حافظه: ۲۵۶ مگابایت

هارد دیسک: ۲۵۰ گیگابایت HDD

درایو نوری: Blue-ray، CD-ROM، DVD-ROM

خروجی ویدئو: HDMI (حداکثر ۱۰۸۰p)، AV با چند خروجی

وضوح تصویر: ۷۲۰ * ۴۸۰ (SD)، ۱۲۸۰ * ۷۲۰ (HD)، ۱۹۲۰ * ۱۰۸۰ (Full HD)

شبکه: اترنت، بی‌سیم

صدا: صدای فراگیر Dolby Digital 5.1

نسخه Super Slim پلی استیشن ۳ در اواخر سال ۲۰۱۲ اصلاح و دوباره طراحی شد. این کنسول با در دسترس بودن هارد دیسک ۲۵۰ گیگابایتی یا ۵۰۰ گیگابایتی راهی بازار شد. یکی از تغییرات واضح، پوشش دیسک کشویی به جای درایو سنتی به صورت شکاف بود.

از نظر شکل، ظاهر و طراحی، نسخه Super Slim شبیه هیبریدی بین Slim و نسخه اصلی PlayStation 3 است. این کنسول بسیار کوچک بوده و دارای ابعاد ۱۱.۴ اینچ در عرض ۲.۳۶ اینچ در ۹.۰۵ اینچ عمق، ۲۰ درصد کوچک‌تر و ۲۵ ٪ نسبت به کنسول Slim قبلی سبک‌تر است.

فراتر از اندازه و ظرفیت ذخیره‌سازی کوچک‌تر، مدل Super Slim ویژگی دیگری ندارد. یک پایه عمودی نیز برای این مدل‌های کنسول بازی پلی استیشن سونی در دسترس بود و کاربر می‌توانست کنسول را به صورت عمودی قرار دهد.

کنسول بازی پلی استیشن ۴ (۲۰۱۳)

کنسول بازی پلی استیشن 4 (2013)
کنسول بازی پلی استیشن ۴ (۲۰۱۳)

تاریخ تولید: ۱۵ نوامبر ۲۰۱۳

نسل: هشتم

وضعیت: تولید آن متوقف شده

تعداد دستگاه‌های فروخته شده: ۱۰۲.۸ میلیون (تا ۳۰ سپتامبر ۲۰۱۹)

بازی پرفروش: Uncharted 4: A Thief’s End، ۱۶ میلیون

پردازنده: AMD Jaguar 8-core – 1.6 گیگاهرتز

GPU: 800 مگاهرتز – AMD Radeon، ۱.۸۴ TFLOPS

حافظه: ۸ گیگابایت GDDR5

هارد دیسک: ۵۰۰ گیگابایت HDD

درایو نوری: Blu-Ray، DVD

خروجی ویدئو: HDMI

وضوح تصویر: ۷۲۰ * ۴۸۰ (SD)، ۱۲۸۰ * ۷۲۰ (HD)، ۱۹۲۰ * ۱۰۸۰ (Full HD)

شبکه: اترنت، بی‌سیم

صدا: ۷،۱ صدای فراگیر

پلی استیشن ۴ کنسول بازی نسل هشتم، که توسط Sony Interactive Entertainment ساخته شده است. منتقدان در فوریه ۲۰۱۳ اعلام کردند، سونی را به خاطر در نظر گرفتن نیازهای مصرف‌کنندگان خود، استقبال از توسعه بازی‌های مستقل و تحمیل نکردن طرح‌های محدود کننده مدیریت حقوق دیجیتال، مانند آنچه در ابتدا توسط مایکروسافت برای ایکس باکس وان اعلام شده بود، تحسین می‌کنند.

این کنسول از پردازنده AMD Accelerated Unit با معماری x86 64 بیتی ساخته شده است که می‌تواند به ۱.۸۴ ترافلاپ (teraflops) برسد. AMD اظهار داشت که این پردازنده، قدرتمندترین APU است که تا به امروز تولید کرده. درایو نوری آن قادر به خواندن دیسک‌های Blu-ray با سرعتی حداکثر سه برابر سرعت قبلی است. کنسول اصلی PS4 می‌تواند پخش چندرسانه‌ای را با فرمت با کیفیت ۴K انجام دهد، اما بازی‌ها را نمی‌تواند با وضوح ۴K اجرا کند. این کنسول بازی دارای یک هارد دیسک ۵۰۰ گیگابایتی برای ذخیره‌سازی اطلاعات اضافی است که قابلیت ارتقا توسط کاربر را دارد.

دسته کنترلر این کنسول نیز با دکمه‌های بهبود یافته و استیک‌های آنالوگ و صفحه لمسی یکپارچه در میان سایر تغییرات، نسبت به پلی استیشن ۳ دوباره طراحی و بهبود یافته است. این کنسول همچنین از فیلمبرداری با دامنه دینامیکی بالا و پخش چندرسانه‌ای با وضوح ۴K پشتیبانی می‌کند. شکل ماشه‌ها و دکمه‌های دسته اصلاح شد، دکمه‌های D-pad با زاویه تندتر به سمت پایین قرار گرفتند تا فضای استراحت در مرکز انگشت شست کاربر ایجاد شود و دسته‌ها ضخیم‌تر شده و برای بهبود احساس لمس آنها، با میکرو بافت پوشش داده می‌شود.

متاسفانه، پلی استیشن ۴ با هیچ یک از کنسول‌های قدیمی پلی استیشن سازگار نیست. بازی‌های این کنسول بازی به صورت خرده فروشی در سی دی‌های Blu-ray و یا به صورت دیجیتالی و قابل دانلود، از طریق فروشگاه PlayStation توزیع می‌شوند.

PS4 به کاربران این امکان را می‌دهد تا به انواع خدمات رایگان و ممتاز شبکه پلی استیشن دسترسی داشته باشند تا بتوانند به صورت آنلاین در بازی‌های چند نفره از جمله بازی‌هایی که نیاز به دسترسی‌های فروشگاه پلی استیشن دارند، بازی کنند و در هر ماه برای مدت زمان محدودی تا سه بازی در اختیار بازیکن خود قرار دهند.

تا پایان سپتامبر ۲۰۱۹، بیش از ۱۰۲ میلیون کنسول پلی استیشن ۴ در سراسر جهان فروخته شد و انتظار می‌رود تا تعداد فروش پلی استیشن ۳ را پشت سر بگذارد.

Playstation 4 Slim (2016)

Playstation 4 Slim (2016)
Playstation 4 Slim (2016)

تاریخ تولید: ۱۶ سپتامبر ۲۰۱۶

نسل: هشتم

وضعیت: موجود در بازار

پردازنده: AMD Jaguar 8-core – 1.6 گیگاهرتز

GPU: 800 مگاهرتز – AMD Radeon، ۱.۸۴ TFLOPS

حافظه: ۸ گیگابایت GDDR5

هارد دیسک: ۵۰۰ گیگابایت HDD، ۱ ترابایت HDD

  راهنمای انتخاب پیچ گوشتی برقی مناسب برای مصارف مختلف

درایو نوری: Blu-Ray، DVD

خروجی ویدئو: HDMI

وضوح تصویر: ۷۲۰ * ۴۸۰ (SD)، ۱۲۸۰ * ۷۲۰ (HD)، ۱۹۲۰ * ۱۰۸۰ (Full HD)

شبکه: اترنت، بی‌سیم

Playstation 4 Slim نسخه کوچک‌تر کنسول بازی اصلی است که از GPU به روز شده و سرعت کلاک CPU بالاتر برای پشتیبانی از عملکرد پیشرفته و وضوح ۴K در بازی‌های پشتیبانی شده برخوردار است. علاوه بر این، این محصول وای فای ۵ گیگاهرتزی و یک درایو Blu-ray UHD دارد.

مانند پلی استیشن ۳ اصلی و مدل PS3 Slim، پلی استیشن ۴ باریک، شکل کلی PS4 را حفظ می‌کند. دارای پوششی سیاه براق و مات که این امر باعث می‌شود که کمتر در معرض اثرات گرد و غبار، اثر انگشت و خراش باشد. گوشه‌ها نیز در این مدل نرم و گرد شده‌اند.

دکمه‌های پاور و eject با دکمه‌های فیزیکی جایگزین شده‌اند. دکمه پاور بزرگ‌تر بوده، در حالی که دکمه eject به شکل دایره است. دکمه روشن / خاموش همچنین به عنوان جایگزینی برای نوار LED تغییر دهنده رنگ است که قسمت بالای پلی استیشن ۴ را تزئین کرده است.

Playstation 4 Pro (2016)

Playstation 4 Pro (2016)
Playstation 4 Pro (2016)

تاریخ تولید: ۱۰ نوامبر ۲۰۱۶

نسل: هشتم

وضعیت: موجود در بازار

پردازنده: AMD Jaguar 8-core – 2.1 گیگاهرتز

GPU: AMD Radeon، ۴.۲ TFLOPS – ۹۱۱ مگاهرتز

حافظه: ۸ گیگابایت GDDR5، ۱ گیگابایت GDDR3

هارد دیسک: ۱ ترابایت HDD

درایو نوری: Blu-Ray (UHD)، DVD

خروجی ویدئو: پشتیبانی از HDMI، ۴K

وضوح تصویر: ۷۲۰ * ۴۸۰ (SD)، ۱۲۸۰ * ۷۲۰ (HD)، ۱۹۲۰ * ۱۰۸۰ (Full HD)

شبکه: اترنت، بی‌سیم

صدا: ۷.۱ صدای فراگیر

کنسول بازی PlayStation 4 Pro هنوز هم یکی از بهترین کنسول‌های بازی موجود با قابلیت‌های ۴K و کیفیت برتر آن به نظر می‌رسد.

طراحی Pro کپی کاملی از کنسول اصلی PS4 است، شباهت‌های زیادی بین این دو کنسول بازی پلی استیشن سونی وجود دارند. اگر چه، نسخه Pro کمی گسترده‌تر و کمی بلندتر از نسخه اصلی و کمی سنگین‌تر از آن نیز هست.

DualShock 4 نیز تغییر کرد و یک نوار سبک تعبیه شده در صفحه لمسی به آن اضافه شده، با یک ویژگی که می‌توانید بلافاصله ببینید کدام بازیکن را از نظر رنگ انتخاب می‌کنید، اما مهم‌تر این که، محرک‌ها تغییر شکل داده و در دست احساس سبکی می‌کنند.

این استراتژی جدید توسط سونی، انتشار نسخه Pro کنسول جدید خود، با انتشار بازی‌های انحصاری که از قابلیت‌های کنسول بهره می‌برند، باعث افزایش تعداد بازیکنان و موفقیت بزرگ دیگر در فروش شد.

Playstation Classic (2018)

Playstation Classic (2018)
Playstation Classic (2018)

تاریخ تولید: ۳ دسامبر ۲۰۱۸

وضعیت: موجود در بازار

پردازنده: ARM Cortex-A35 8-core – 1.5 گیگاهرتز

GPU: Power VR GE8300

حافظه: ۱ گیگابایت DDR3

هارد دیسک: ۱۶ گیگابایت فلش eMMC

خروجی ویدئو: HDMI

PlayStation Classic، این یک مدل مشابه کنسول اصلی PlayStation برای بیست و چهارمین سالگرد تولید این کنسول‌های بازی است. این مدل در سپتامبر ۲۰۱۸، با یک لیست کامل از بازی‌ها معرفی شد و یک ماه بعد در ماه دسامبر به بازار آمد.

PlayStation Classic با دو دسته کنترل‌کننده عرضه می‌شود، مدل اصلی بدون استیک آنالوگ، یک کابل HDMI و یک کابل USB Micro-A و USB-A استاندارد دارد. آداپتور برق کنسول به صورت جداگانه فروخته می‌شود. این کنسول حدود ۱۷۰ گرم وزن دارد، تقریباً ۸۰٪ وزن نسبت به پلی استیشن اصلی و ۴۵٪ عرض و طول آن کمتر شده است. این مدل شامل پورت برای هر دو دسته کنترل، خروجی HDMI و ورودی برق از طریق USB است.

از نظر داخلی، این کنسول از یک سیستم MediaTek MT8167a Quad A35 روی تراشه‌ای با چهار هسته پردازشی مرکزی با فرکانس ۱.۵ گیگاهرتز و واحد پردازش گرافیکی Power VR GE8300 استفاده می‌کند. این مدل شامل ۱۶ گیگابایت حافظه فلش eMMC و ۱ گیگابایت حافظه DDR3 است.

کنسول بازی پلی استیشن ۵ (۲۰۲۰)

کنسول بازی پلی استیشن 5 (2020)
کنسول بازی پلی استیشن ۵ (۲۰۲۰)

تاریخ تولید: ۲۰۲۰

وضعیت: موجود در بازار

پردازنده:  AMD Zen 8-core  – ۳.۵ گیگاهرتز

GPU: سفارشی RDNA 2 – ۲.۲۳ GHz، ۳۶ CU، ۱۰.۲۸ TFLOP

حافظه: ۱۶ گیگابایت GDDR6 – 256 بیتی

هارد دیسک: SSD سفارشی، ۸۲۵ گیگابایتی

خروجی ویدئو: HDMI 2.1

در ماه آوریل سال ۲۰۲۰، سونی بدون جزئیات خاصی از کنسول نسل بعدی خود رونمایی کرد. در ماه آگوست، جیم رایان، رئیس و مدیر عامل شرکت اعلام کرد که کنسول بعدی پلی استیشن ۵ نام دارد، همچنین جزئیات جالب توجهی درباره دسته کنترلر جدید اعلام کرد.

دسته کنترلر دارای بازخورد Haptic است که لمس را شبیه سازی می‌کند، به این معنی که دسته کنترلر با لرزش یا حرکات خاص، یک تجربه لمسی واقعی را ایجاد می‌کند. در هنگام دویدن در مزارع چمن و یا غوطه وری در بین گل و لای، قادر خواهید بود که حس متنوعی از تجربه واقعی را پیدا کنید. این هدف برای بهبود بازخورد دسته کنترلر و ایجاد حس واقعی برای بازیکن است.

PS5 با تراشه AMD CPU مبتنی بر نسل سوم Ryzen AMD کار می‌کند. این یک پردازنده هشت هسته‌ای و سفارشی است که بر اساس ریز معماری جدید ۷nm، Zen2 این شرکت ساخته شده است. پردازنده مرکزی یک نوع سفارشی از خانواده AMD Radeon Navi بوده و در پردازنده‌های سطح بالای رایانه‌های شخصی و بازی‌های Nvidia RTX موجود است.

PS5 از قدرت آخرین نسل پردازنده Zen CPU به همراه معماری گرافیکی Navi بهره می‌برد. بخش عمده‌ای از تنظیمات GPU، پشتیبانی از رزولوشن های ۸K و ردیابی اشعه در بازی های PS5 است. مورد آخر یک فناوری است که نمای بصری را در بازی‌ها بسیار بهبود می‌بخشد. این فناوری از نحوه حرکت و جهش نور از اجسام، به ویژه سطوح بازتابنده و شکست از طریق آب، مایعات دیگر و شیشه تقلید می‌کند. با توجه به بهینه‌سازی‌های مناسب، در نتیجه بازی‌ها می‌توانند نور و سایه واقعی‌تری به نمایش بگذارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *